Pages

Friday, January 19, 2024

12η Συνάντηση: Το μεγάλο μας Τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στη 12η Συνάντηση η θεατρική ομάδα ασχολήθηκε με το θεατρικό έργο "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Εκτενέστερα, έγινε προσέγγιση του έργου ως προς το θέμα του, τις επιμέρους θεματικές, το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γράφηκε και την απήχησή του, ώστε να καταστεί σαφές στους μαθητές το είδος του ως σάτιρα και αλληγορία αλλά και γιατί αυτό το έργο αποτελεί έναν από τους σταθμούς της Νεοελληνικής Δραματουργίας. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στα στοιχεία του δράματος που εμπεριέχει. Πρόκειται για ένα έργο καταγραφικό της πορεία του νεότερου ελληνισμού, το οποίο αποτυπώνει τη νεοελληνική ιστορία με όλα της τα δεινά.

Στο τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πρώτη δραματοποίηση του έργου στις 22 Ιουνίου 1973, όταν ο θίασος Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου ανεβάζει στη σκηνή του θεάτρου «Αθήναιον» το θεατρικό αυτό έργο και ο κόσμος συρρέει να το δει μετατρέποντάς το σε συλλογική πολιτική διαμαρτυρία εναντίον του καθεστώτος.

No comments:

Post a Comment

20η Συνάντηση: Θεατρική Παράσταση Ομίλου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Θεατρική Αγωγή και Έκφραση" , που υλοποιείται με τη σύμπρ...