Pages

Friday, December 8, 2023

7η-8η Συνάντηση: Aπό το κείμενο στη δράση

Την Παρασκευή 1 και 8 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση με τους μαθητές να δημιουργούν τον σκηνικό χώρο ζωγραφίζοντας και να δοκιμάζονται επί σκηνής. Αρχικά, η ομάδα διαμόρφωσε μια σκηνογραφική πρόταση, σχεδιάσε τον «χώρο μέσα στο χώρο». Στη συνέχεια, οι μαθητές δραματοποίησαν το κείμενο προσπαθώντας να αναπλάσουν τα δρώντα πρόσωπα που υιοθέτησαν. Έτσι, δοκίμασαν διάφορα εκφραστικά μέσα αλλά και χρησιμοποίησαν την κίνηση, τη φωνή και το συναίσθημα, για να αναδείξουν τις σχέσεις των δρώντων προσώπων και να ξεδιπλώσουν τη δράση.

«Η θεατρική τέχνη είναι μια τέχνη του χώρου. […] Στην τέχνη του θεάτρου δεν έχουμε να κάνουμε με την αναπαράσταση του χώρου αλλά με την εκτέλεση της ανθρώπινης κίνησης μέσα στον θεατρικό χώρο. Ωστόσο, αυτός ο χώρος δεν είναι ποτέ ή μόλις και μετά βίας μοιάζει με τον πραγματικό χώρο που υπάρχει στη σκηνή. […] Ο χώρος που δημιουργεί το θέατρο είναι μάλλον ένας τεχνητός χώρος, ο οποίος ζωντανεύει μέσα από μια ουσιαστική μεταμόρφωση του πραγματικού χώρου, είναι μια εμπειρία με την οποία ο χώρος της σκηνής μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό είδος χώρου.» 

  Hermann, 1931

No comments:

Post a Comment

21η-22η Συνάντηση: Αξιολόγηση

Την Παρασκευή 13 και 19 Απριλίου 2024, η ομάδα του ομίλου συναντήθηκε για την αξιολόγηση των δράσεων και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων. ...