Pages

Friday, March 22, 2024

20η Συνάντηση: Θεατρική Παράσταση Ομίλου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Θεατρική Αγωγή και Έκφραση", που υλοποιείται με τη σύμπραξη των δύο σχολικών μονάδων, Γυμνασίου Τυχερού και ΓΕΛ Τυχερού, ανέβασαν επιλεγμένα αποσπάσματα του θεατρικού έργου "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Το έργο κρίθηκε κατάλληλο να παρουσιαστεί με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς διαπραγματεύεται τη ρωμιοσύνη και την ιστορία των Ελλήνων. Ακολούθησε υποκριτική, μουσική και χορός αλλά και μηνύματα και προβληματισμός για τις σύγχρονες μορφές του ραγιαδισμού.

Η συμμετοχή των μαθητών στην παράσταση τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του Θεάτρου και τις τεχνικές του, να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα, να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν. Ακόμη, τους δόθηκε η δυνατότητα να ανακαλύψουν τις διαδικασίες και τις συνθήκες οργάνωσης, προετοιμασίας και παρουσίασης μιας σχολικής θεατρικής παράστασης, καθώς, τον τελευταίο καιρό, οι πρόβες ήταν καθημερινές και οι εργασίες πολλές. Κατεβαίνοντας από τη σκηνή, οι πρωταγωνιστές μας φύγαν γεμάτοι εμπειρίες και πολλές στιγμές. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι όλο αυτό τον καιρό η προσπάθεια και η συμμετοχή των μαθητών ήταν συστηματική και κοπιαστική και αυτό ως συντονίστριες του Ομίλου Θεατρικής Αγωγής μας κάνει περήφανες! Θερμές Ευχαριστίες προς τις Διευθύνσεις των δύο σχολικών μονάδων που μας στήριξαν στο εγχείρημα αυτό.

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας καταχειροκροτήθηκε από τους συμμαθητές τους, τους γονείς και όλους όσους παρευρέθηκαν.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Αμοργιανιώτη ΠΕ02 και Κρυστάλλω Δούρδαλη ΠΕ02

No comments:

Post a Comment

20η Συνάντηση: Θεατρική Παράσταση Ομίλου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Θεατρική Αγωγή και Έκφραση" , που υλοποιείται με τη σύμπρ...